maandag 4 juli 2011

Mijn zus is een bambi

Klinkt deze titel een beetje vreemd? Kijk dan maar eens hier, en aanschouw! In elk geval kan ik al onderschrijven dat het best leuk is om een bambi in de familie te hebben, zeker als dat betekent dat ik mee mag naar de groothandels om mijn bescheiden mening te geven. Ooit al eens de binnenkant van een stoffenwinkel gezien? Denk je nu eens in dat het de grootte van een supermarkt heeft, met rekken en rekken en rekken volgestouwd met leuks. Loi, kijk hier! En daar! En wat vind je van dit? Arme Loi loopt met haar winkelkarretje door de rekken en probeert zich aan haar lijstje te houden, en ik moedig haar aan om af te wijken. Ik heb makkelijk praten; ik heb geen budgetten in het oog te houden. Maar ze doet het goed, die zus van mij. Ze houdt er haar hoofd bij, ook als we twintig rollen bedrukte tricot bij elkaar graaien en er geƫlimineerd moet worden. Uiteindelijk hebben we tien rollen naar de auto gedragen, om dan aan de lange terugreis te beginnen. We doen dat shoppen namelijk niet bij de deur; we zitten toch makkelijk aan een rit van drie uur, files niet meegerekend.
Maar! Zoals je op de foto kunt zien, heb ik me na de thuiskomst wel stevig in de tricot gesmeten. Ik was er bang van, want tricot rolde in het verleden niet zo vlotjes door de machine. Dat was echter buiten Bernetje 66 gerekend (mijn nieuwe machine) en de prima kwaliteit van de stof; deze jurk was een eitje! Zelfs zonder overlock liet deze jurk zich als een bouwpakketje in elkaar zetten. Het patroon komt uit een Knipmode van juni 2009. In mijn achterhoofd zitten de volgende tricotjurkjes al klaar, maar mijn bankrekening volgt nog niet. Een bambi in de familie hebben wiens stoffenselectie alsmaar groter en mooier wordt, heeft zo zijn gevolgen...

5 opmerkingen:

 1. Oh, amai, mooi zeg! Ik wist niet dat je een nieuw machientje had! Vorige keer zat ik duidelijk te ver weg van je :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schoon! Toch spijt dat ik ook van dit stofke niet wat meenam....:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hip hoi voor de kleurige Stenzo! Jesse zal fier zijn op zijn kleurige bruid-in-spƩ!!
  Btw Kim, ik heb nog een stukje hoor, als je wilt… ;-) helemaal vrijblijvend natuurlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen