zondag 17 juli 2011

Microob

Computercrash of niet, life goes on. Dus wat doet men in zo'n geval? Men neme een computer van het schoonzusje, men claimt deze voor een tijdje en zet er vanalles op waar ze eigenlijk niks mee kan doen, en men publicere het! Want ik ga hier even een boekje opendoen over een rariteit van mij die ik niet kan verklaren. Even geleden kwam Missy N aan op een bijeenkomst van de sToffen Madammen met dit boek in handen. Wat een prachtboek! Dus thuisgekomen kroop ik achter de (toen nog vrolijk werkende) pc en bestelde het. Tijd voor nog wat tricotwerk, want het vorige project viel beter uit dan verwacht, en guess where er juist een nieuwe lading mooie tricot te vinden was... Het slaapzakje uit het boek, met een mooie halslijn in boordstof en een elastiek onderaan voor snelle halfslapende pampervervanging, werd meteen mijn eerstvolgende projectje.
En toen kwam de rariteit: DE MICROOB. Ik kon niet meer stoppen, zeker niet toen ik de overlock van nichtje Lore kon gebruiken (allemachtig zeg, wat een heerlijke machine!) Resultaat: ik heb nu tien (!) slaapzakjes. Nee, ik heb geen baby. Noem het getikt, maar ik heb zo genoten van het fabriceren van deze slaapzakjes... iedereen heeft recht op een afwijking, of een microob. En daarmee basta.

12 opmerkingen:

 1. Amai echt gewelig mooi! allemaal. Wat heb je gebruikt als afwerking , boordstof? bias? en waar haal je hem?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lol! En wat gaat ge daar nu mee doen?
  Ik vind ze wel heel tof! Leuk idee als kraamkadootje denk ik! (ik ga dat boek nog maar eens van onder het stof halen)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De afwerking is inderdaad boordstof, van de Pauli in Leuven. Bambiblauw heeft er binnenkort weer gestreepte, daar wil ik ook iets mee gaan doen. @Nele: een crèche beginnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. je kan een winkeltje starten ... als die blauwe met sterretjes maat 80 of groter is heb ik alvast interesse :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Man, Brit, dat is schattig, dat boek wil ik wel is lenen... of pak het mee naar de madammen, want dat wil ik ook wel eens fabriceren!***

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Brit! Damn! Ik ben nu al uit de luiers, maar die slaapzakjes zijn geweldig! Het beste kraamcadeau ever! Ze verkochten iets soortgelijk bij Fred en Ginger, tot twee jaar geleden, maar nu niet meer. Is veel vraag naar! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha! dit vind ik echt super! zijt ge ondertussen genezen van uw microob? Niet dat dat moet want t zit er een plezant beestje uit ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super mooi Brit ! Ik vond vandaag in een speelgoedwinkel, de Grashopper in Bxl te midden van dat schattigs ook 'n kartonnen beautycasje vr kids heel mooi: het had ook 'n hemelsblauwe achtergrond met witte stipjes ; erg française, n'es-ce pas ? Rààk, Brit, je ontwerpen ! Proficiat,
  goedele

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oh... ik heb 2 kraamkadootjes te maken... ik wil dit ook maken!!! Hm... eens horen of iemand dit boek heeft bij ons in't naaiclubke. Ik ga uw microob gewoon overpakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, die zijn super mooi, moeilijk om er een favoriet uit te kiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw! Als ge die ooit zou verkopen, ik ben ook kandidaat! Aan boordstof heb ik mij nog nooit gewaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Brit,

  Ik wil graag zo'n mooi slaapzakje maken, alleen hoe lang heb jij de zakjes gemaakt? En stik jij de boordstof met een zigzag-steek extra door?

  Ik hoor het graag, dank alvast!
  Lisette

  BeantwoordenVerwijderen