zaterdag 20 augustus 2011

Organisatie

Om maar met de deur in huis te vallen: ik ben geen groot organisatietalent. Niet in mijn huishouden, niet in mijn vrije tijd; organiseren is voor mij een zware klus die veel stress en koppijn teweeg brengt. Alle hulpmiddelen zijn dus welkom, en daarom bij deze een -hopelijk afdoende- oplossing voor mijn budgetbeheer:
Een vakjes-organiser, met een vak voor elke dag van de week. Ik kan de rekeningetjes die ik ontvang op die manier sorteren, om ze dan op het einde van de week ergens in een excellbestandje op te slaan. Ja, ik moet dat zo doen, want anders wordt het gat in mijn hand alleen groter, en dat komt de toekomstplannen niet ten goede. Het patroontje heb hier vandaan en viel best mee om te maken. Met uitzondering van de buitenboord: er werd gesuggereerd om deze met de hand vast te naaien. Deze wijsneus hier vindt meestal dat alles machinaal moet kunnen, want vooruit moet het gaan, dus het resultaat was niet honderd procent. De volgende keer zal ik dan ook een naaldje ter hand nemen en het geheel braafjes omzomen met een blind steekje. De labels heb ik afgedrukt met mijn Dymo (nog zo'n budgetvriendelijke -lees domme- aankoop, gelukkig in dit geval eindelijk eens nuttig) op een opstrijklintje. Zo. Nu nog de ingebruikname... misschien morgen.

3 opmerkingen:

  1. Ik ben ook een grote chaoot, ik heb er in plastiek, maar deze zou ik wel leuk vinden voor mijn pratronen in op te bergen. Als ik die van jou zie krijg ik zin om orde te scheppen :0)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw!
    Waar heb je trouwens een strijklintvulling gevonden voor je dymo?

    BeantwoordenVerwijderen