zaterdag 13 augustus 2011

Boleeeeeeeeeeo!

De meeste sToffen Madammen zullen wel in hun vuistje lachen als ik zeg dat ik werkelijk op hete kolen zat te wachten op dit patroon. Ik denk dat ik, na het bestellen bij Van Katoen, wel twintig keer in mijn mailbox heb gekeken of het er al was.
Needless to say dat het, toen het een keer zover was, de tas dezelfde dag nog in elkaar zat. En tóch... she beat me to it! Eloleo ontwierp dit fantastische patroon, en laat ons hopen dat er nog vele van haar hand zullen volgen. Waarschijnlijk herken je het gat in de tas (trouwens niet zomaar een gat: het is een zak!) van vorige projecten. Deze tas is waar ik het idee vandaan haalde, dus ik kan mijn enthousiasme over het uitkomen van het originele patroon nu niet meteen onder stoelen of banken steken. Om het stiksel rond het gat mooi oneindig te laten lijken, is het een goed idee de draad niet af te hechten bij het begin. Gewoon stikken, en voor je de eerste toer rond bent, steek je de afhangende begindraad met een naald door naar de achterkant. Daar knoop je deze vast aan de begindraad aldaar, en knip je de uiteinden af. Je stopt het stiksel op dezelfde plaats waar je begon (even mikken) en doet dan hetzelfde. Resultaat: geen overstikte afhechtingen zichtbaar, maar een mooie doorlopende lijn!
By the way: het hoofdenstofje zal dit najaar verkrijgbaar zijn bij de intussen welbekende bambi!

8 opmerkingen:

 1. Wauw Brit, deze versie is ook prachtig en gaat het bandwerk nu beginnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze is inderdaad ook ongelofelijk mooi! Melody Miller, mmm, in een prachtige combinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, hij is heel mooi Brit, uw versie! Lol, hoofdenstofje, ik noem dat altijd het madammenstofje ;-). Ge neemt 'm vanmiddag toch mee he? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel knap gedaan! En goeie tip ook voor het eindeloos doorstikken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. *mond valt open* *stikjaloers*
  Hij is werkelijk prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen