woensdag 9 mei 2012

Simplicity

Zoals zovelen heb ik me ook laten verleiden door het rokjesboek van Mme Zsazsa... en zoals -waarschijnlijk- zovelen heb ik me die aankoop niet beklaagd! Simple does it, dus eerst maar eens begonnen met een eenvoudige a-lijn rok.
Omdat de print van deze heerlijke stof vrij groot is, wou ik zo weinig mogelijk onderbrekingen. Dus geen paspel, geen plooi, geen afzonderlijk platstuk; alles in één keer door. Ik had nog nooit een blinde rits ingezet (ja, dat lees je goed), maar sinds mijn mama zo lief was om in België een blinde Bernette-ritsvoet voor me aan te schaffen en naar mij te sturen, was dat een fluitje van een cent. Danku mama! Wat is dat trouwens heerlijk stikken met een fatsoenlijk werkende machine; de steken op deze rok zijn helemaal zoals het moet!
En daarmee is mijn outfit voor Petit Bazaar ook weer gereed. Wie daar stofjes van de bambi wil komen kiezen/afhalen, zal deze rok in het echt te zien krijgen. Tot dan!

5 opmerkingen:

  1. Ik ben al een dag aan het uitstellen om mijn eerste blinde rits in mijn dochter haar kleedje te zetten, ik ga voor dat fluitje van een cent vandaag! Mooi stofke, mooi rokske en indeed zalig boekje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier nog iemand die met de hulp van Mme ZsaZsa een rokje in elkaar gezet heeft! Maar ik zie dat jij al veel verder bent...jouw kinderrokjes zijn ook erg leuk geworden! Hopelijk gaat mij dat ook nog lukken!!

    BeantwoordenVerwijderen