woensdag 15 februari 2012

Breinaaldentas

Nu heeft het echt wel héél lang geduurd alvorens er weer een bericht kwam... ik weet het! Intussen publiceren we vanuit Engeland, waar ik min of meer aan de verandering gewoon raak. Ergens wennen is bij mij altijd een project van lange adem, en het is deze keer niet anders. Uiteindelijk is mijn naaimachine uitgepakt geraakt en heb ik mijn stofkesdoos (vol, jawel, bambibstofkes) gelokaliseerd. Tijd voor enkele naaiseltjes hier en daar.
Een naaiclubje hebben ze hier (nog) niet, helaas! Wel is er in de buurt een superleuk breiwolwinkeltje dat een clubje organiseert op donderdagavond. Dus heb ik mijn breinaalden opgevist. Dat kan je letterlijk nemen, want ze lagen overal in de doos verspreid. Het wolwinkeltje heeft mooie breinaaldzakken in Amy Butler-stof (deze dame is hier populair), maar toen ik het prijskaartje zag kwamen de kriebels om het zelf te doen wel heel snel boven. Na even zoekwerk kwam ik uit op de poepsimpele pennenzak van ons lieve Missy N... perfect!
Ik heb de maten aangepast voor de gemiddelde breinaaldlengte, en ben zowaar heel tevreden over het resultaat. Voor de geïnteresseerden: buiten- en binnenstof zijn telkens twee stukken stof van 50cm x 15cm, naadwaarde van 1 cm inbegrepen. De buitenstof werd verstevigd met Vliesline H640, maar ik denk dat H630 ook moet kunnen (al heb ik het wel voor die stevige H640 voor dit project; de naalden mogen in geen geval door de stof prikken). De rits is er eentje van 50 cm, die met de ritsflapjes eraan nog ongeveer 45 cm meet. Werkwijze exact dezelfde als deze van Missy N's pennenzak, glashelder uitgelegd. Poepsimpel... nog steeds!

3 opmerkingen:

  1. Leuk zo'n breinaaldentas en dat stofje, zo mooi. Hier staat ook nog zoiets op de to-do-list.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk gedaan ! Ik heb voor mijn breinaalden een kartonnen koker waar eerst een affiche in zat, beplakt met een leuk papiertje. Maar dit is ook heel handig ! Go Brit !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo'n breinaaldentas ... handig zeg ! Alle breinaalden liggen hier gewoon los in de kast ! Die moet ik onthouden !

    BeantwoordenVerwijderen