vrijdag 17 februari 2012

Boompjestasje

Sinds we weer on a roll zijn, moest er toch nog eens een tas door de machine. En die machine... het is een nieuwe Bernette, en ik ben er -helaas- niet blij mee. Ze werd al eens binnengebracht voor het aanpassen van de lelijke steken die ze maakte. Het was zogezegd opgelost, maar ik kreeg nog steeds lelijke steken. De dame van de winkel er eens naar laten kijken, volgens wie ik het inrijgen van de onderspoel verkeerd deed. Nu rijg ik de machine -hoeveel manieren zijn er om een onderspoel in te rijgen?- juist in, en BALEN; weer lelijke steken. Vanuit Engeland de machine nog maar eens terugsturen is een zeer dure zaak. Dus ik zucht, erger me blauw, probeer de lelijke steken zo goed mogelijk te camoufleren en hoop op een goeie job binnenkort die me toelaat een machine te kopen die ZEKER mooie steken maakt!
Desalniettemin; het naaien wil doorgaan, dus toen ik dit tasje tegenkwam op pinterest, was ik op slag verkocht. Bleek het een Noodlehead-patroon; dit kon niet tegenvallen.
Het patroon is redelijk eenvoudig, dus het geheel zat vrij snel in elkaar (op een beetje gesukkel bij de bochtjes na). Er is ook een ritsjesoptie, welke ik niet in het geheel vond passen er voor het gemak uitliet. Ik ben nog steeds helemaal verliefd op de boompjesstof (die momenteel trouwens in de aanbieding staat!), en vond dit een goede gelegenheid om er twee te combineren. Ook de voering is één en al boom. Een cadeautje voor iemand die een vette bijdrage op onze trouw heeft geleverd, en het tasje binnenkort in de bus mag verwachten :-)

5 opmerkingen: