woensdag 19 december 2012

Primrose love

Ach kijk; opeens is er alweer een half jaar voorbij gevlogen... en gevlogen is het juiste woord. Na al het Powertex-geweld was de naaimachine weer even een verademing. De aanleiding: de prachtige primrose stof die ik opeens op de bambiwebsite zag! Je kent het wel: zoiets moois zien en dan even ademnood krijgen. Als dat gebeurt, is het de moeite en moet die stof in huis gehaald worden. Gelukkig verscheept de bambi naar Engeland!
In tussentijd had ik ook het boek van Riet en Sanne in huis gehaald; wat je hier ziet is de "tas met verzonken rits" zonder rits. Ik ben nogal voor de magneetknoop en heb me de laatste keer bij de groothandel een grote doos vol magneetknopen aangeschaft; vandaar. Zachte oranje ribfluweel (ook bambi) vanbinnen.

Maar de stof was nog niet op! Pinterest (mijn laatste nieuwe verslaving) wees me op dit patroon, en daar gingen we weer.
Een soort organiser voor een boek/agenda, pennenvak, en een plooisysteem vooraan waardoor er nog wel wat volume kan bijgestopt worden.


Meer knip- dan naaiwerk, vrij snel gerealiseerd dus. En geleerd van Riet/Sanne: als je rechte lijnen moet stikken, komt papierplakband heel handig van pas. Wat een verademing toen ik de vakjes voor pennen stikte! Bedankt voor de gouden tip dames!
En toen was de stof nóg niet op (hoera!) dus gingen we nog voor een agendakaftje. Ik wilde dit graag nogal solide met vliesline H630 enzo, dus ik ging hier voor Eloleo's pamperzakje zonder biais waarbij ik de maten aanpaste aan de agenda.
Ging prima, en solide genoeg voor intensief gebruik. Het enige wat ik de volgende keer wil doen is de vliesline in de zijflappen weglaten (dus alleen vliesline op de kaft zelf, niet aan de binnenkant). Bijkomend leuk detail: de agenda -met hoes- past perfect in de organiser. Organiser past prima in de tas. Joy!
En ik kan nu -geheel rozig- naar het werk. Heel blij, en ook nog vol verwachting, want de primrose-stof zit nog in mijn stoffendoos... in twee andere kleuren!

9 opmerkingen:

 1. O, prachtig! Daar wordt een mens blij van, je gaat vast fluitend naar je werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wohow, heel knap! En ik hapte ook naar adem bij het zien van het stofje...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die organizer wordt gepind! Heerlijk mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. echt super mooi! Het boek van Riet en Sanne ligt hier ook te wachten en de zak met verzonken rits staat nog op mijn to do lijstje!! Primeroze ligt hier ook een stukje in de kast... maar ik weet niet of ik dat geweldige stofke daarvoor ga gebruiken.
  Maar die organiser, echt een super leuk modelleke!
  Dus alles is goedgekeurd ;o)
  Maren (hoemmelke.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga jou dus volgen hè....!
  Zo'n schoon gerief da gij maakt en zo'n schoon stofke ( toevallig heb ik dat stofke, weliswaar in een ander kleurtje) vorige week besteld ......en't komt waarschijnlijk deze week aan vanuit Amerika!
  Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan......hopenlijk rollen er ook zulke schoon creaties vanonder mijn naaimachien!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had nogal ne grote lap van dat stofke besteld en dus geef ik daar nu een stukske van weg bij mijne give-away!
   Interesse?
   ...kom maar eens piepen op mijn blog!

   Verwijderen