maandag 30 april 2012

Cinch Bag

Tegenwoordig breng ik nogal wat tijd door op Pinterest, waar ik elke keer weer een schat aan informatie tegenkom. Zo vond ik er bijvoorbeeld dit patroon met duidelijke tutorial, dat dringend eens uitgevoerd moest worden.
Net als menig beginnend naaister stond ik geregeld in de Ikea stof te knippen, uiteraard meer dan ik verwerkt zou krijgen in lange tijd. Toen de instructies van dit patroon aangaven dat er wel degelijk een stevig stofke nodig was, had ik een goede reden om nog eens in die berg Ikea-stoffen te graaien. En de gebruikte stofkes vind ik trouwens nog steeds heel erg mooi!
De strikken aan de zijkanten vond ik net een beetje too much, dus in plaats van strikbanden heb ik een stuk zwarte tassenband door de tunnel gehaald en de uiteinden vastgestikt. Zo is de tas nog een beetje gefronst (wat blijkbaar de betekenis van "cinch" is) zonder de extra frutsels. Had ik al vermeld dat ik tassenband een heerlijke uitvinding vind? Het werkt zo snel en makkelijk!
Zo, nog een extra tas. Ze kennen me intussen in de Tesco (supermarkt) met al mijn alternatieve boodschappentassen. Mijn variatie op integratie in het nieuwe land.

zaterdag 28 april 2012

Kussenslopen

Het moest er dringend van komen, en de Ikea binnenkussens lagen hier al een tijdje klaar. Zo ook de stof, die ik me al voor de verhuis had aangeschaft. Binnenkort komt de jongste zus hier op bezoek en om een beetje comfy te zitten... ik hoef er geen tekening bij te maken.
Stofjes van het bekende adres, werkwijze volgens de intussen bekende methode (in dit geval zonder paspel, dus lekker snel)... en nu met de nieuwe kussens de zetel in, het is weekend!

vrijdag 27 april 2012

Fimokralen

Sinds mijn knutselspullen allemaal in de garage staan, duurt het soms even voor ze weer boven water komen. De Fimodoos kwam onlangs weer de huiskamer in en werd enthousiast doorzocht en gebruikt. Er is in blogland intussen één en ander over polymeerklei te vinden, en hier heb ik bijvoorbeeld enkele tips vandaan. Bij deze enkele kralen van kleine restjes die nog in de fimodoos ronddwaalden.
De bovenstaande kralen vielen onbedoeld nogal kerstmisachtig uit, maar dat vond Sophia heerlijk ("candy cane!"). Ze krijgt ze dan ook netjes opgeregen onder de boom, al weet ze dat nog niet.
Voor de andere kralen heb ik nog geen bestemming... ooit worden ze wel ergens voor gebruikt.

dinsdag 24 april 2012

Vink!

De vinktas stak al een tijdje mijn ogen uit, zeker nadat ik haar versie zag. Prachtig!
En om geen exacte kopie te verkrijgen heb ik de zak vooraan, voering en de draagriemen anders aangepakt. Stoffen en tassenband allemaal bij de bambi natuurlijk... en tassenband, wat een heerlijke uitvinding! Ik heb bij deze tas twee verschillende kleuren gebruikt; ze stikken op als een droom.
Resultaat is een lekker ruime tas die ongetwijfeld geregeld gebruikt zal worden. Ferm ontwerp, Vink!

zaterdag 21 april 2012

Breinaaldentas 2

Mama was hier enkele weken geleden op bezoek, zag de breinaaldentas, en wilde er meteen ook eentje (aangepaste werkwijze van haar). Sinds ik van haar een tijd geleden een stuk mooie stof heb afgeluisd, leek het me niet meer dan logisch om haar verzoek in te willigen, en wel met de afgeluisde stof.
Bij mijn laatste bezoek aan België heb ik een stuk Vliesline H640 meegebracht aangezien dat hier nergens te vinden (b)lijkt, en nu kunnen we weer verder!

vrijdag 20 april 2012

Boys & Toys

Toen de huisband hier even geleden met een nieuwe laptop binnenwandelde, bleek het hoesje niet inbegrepen. En een hoes kopen leek me er nu net over met al die mooie stof in aantocht! Na het arriveren van de typewriterstof en tassenband bij de bambi zat het kleinood snel in elkaar. In plaats van de klassieke klep heeft de hoes een sluiting van twee stukjes tassenband met velcro. Aan de binnenkant de Michael Miller ta-dot teal, en hups.
Toch een detail: properkes een velcro opnaaien met die Bernette van mij? Onmogelijk. Zucht.

donderdag 19 april 2012

Dit ligt hier klaar...

Na een heerlijke zaterdag bij Van Katoen in Gent, is het niet meer dan normaal dat de naaikriebels weer hoog oplaaien. Een pak nieuwe ideetjes verschijnen bij de aanblik hiervan:
Actie!