woensdag 9 november 2011

Klara

Al een tijdje op stapel, maar eindelijk eens gerealiseerd: de Klaratas van Van Katoen. Achteraf bekeken was dat uitstel niet nodig, want de maaktijd voor dit ontwerp is helemaal niet zo lang.
De al bestaande commentaren klopten: deze tas is RUIM! Een beetje te groot als handtas, maar de eerstvolgende keer dat ik sportief ga zwemmen lui naar het strand ga, weet ik welke tas ik uit de stapel trek. Uitgevoerd met een kersen-Kokka-stofke van de zus (die binnenkort op het Stoffenspektakel in Leuven te vinden is, en weer mooie nieuwe stofkes zal bijhebben!) en een groene ribfluweel van de Pauli als voering. De tas is in principe omkeerbaar, maar dat hoeft bij deze uitvoering niet.
Daarbij ook nog een nieuwe Amsterdam-variant van Eloleo, deze keer met uiltjes. Ik verving de paspel door een gewoon dubbelgevouwen lint, wat -zoals je kan zien- niet helemaal naar wens verliep. Volgende keer dus weer gewoon paspel.

dinsdag 1 november 2011

Steampunk

Een tijdje geleden was Christi Friesen in het land. Het loont de moeite om deze dame eens te "googlen" en enkele afbeeldingen te bekijken: het mens heeft toverhanden! Groot was dus mijn enthousiasme toen bleek dat ze ook nog eens een workshop gaf in de buurt. The chance of a lifetime, dus ik schreef me meteen in en schoonzusje Tine ging ook mee. Ik had al eerder met polymeerklei (zoals fimo, maar in dit geval een ander merk) en mikapoeders gewerkt, maar deze cursus heeft nieuwe perspectieven geopend. Christi was op dat moment nogal gebeten door het steampunk-virus, alles wat te maken heeft met oude uitvinders (zoals wieltjes, radertjes, veertjes, etc). Steampunk heeft de laatste tijd een opmars gemaakt in de juwelenwereld. Je moet ervoor zijn, en ik vond het wel iets, dus ik heb het mee verwerkt in wat er die cursus te maken viel. Ik koos voor een eenhoorn.
Ik zal nooit een groot paardenfan zijn, maar ik heb wel iets met mooie oude paardemolens! Tot op de hoogte waar ik Sophia aanpraat dat ze het superleuk zal vinden en ik er mee opmag -kuch.
Het fijnste van de cursus was dat iedereen met een mooi resultaat naar huis ging. Ik bedoel; dat wil toch wat zeggen over de juf. Wat mij betreft mag ze nog eens terugkomen en nog een stapel boeken uitgeven!